Større utryghed for nattevagter

De kommunale besparelser har ramt nattevagterne i hjemmeplejen. Flere kommuner er gået fra, at to kører sammen, til at nattevagten kører helt alene, og det skaber utryghed hos medarbejderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

33 procent af FOA-medlemmerne med overvejende natarbejde svarer ja til, at de arbejder mere alene om natten nu end for et år siden. Det viser en ny undersøgelse om arbejdsmiljø. Det skriver Fagbladet FOA torsdag.

- Det primære problem ved at skulle køre alene rundt om natten er, at det er mere utrygt, fastslår Nanna Eller, overlæge på Arbejds- og miljømedicinsk afdeling, Bispebjerg Hospital

Utrygheden ved at køre alene er et problem for hver tredje, som oplever det som en forringelse af arbejdsmiljøet. Især i tilspidsede situationer giver det en sikkerhed at være to.

Social- og sundhedsassistent Lone Vestergaard fra Faxe Kommune var i sommer udsat for trusler, da hun kom ud fra et besøg hos en borger. En mand og kvinde spyttede, råbte og sparkede på bilen.

- Dér følte jeg mig virkelig alene. Det er meget utrygt at køre alene. Og det giver altså en anden tryghed at være to sammen, fortæller hun.

Tendensen med mere alenearbejde blandt nattevagter fortsætter. I de vedtagne budgetter for 2011 vil flere kommuner spare på nattevagterne.