Større erstatning til soldater

Danske krigsveteraner med psykiske traumer og lidelser kan se frem til mere anerkendelse og flere penge, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Som en del af regeringens veteranpolitik bliver Arbejdsskadestyrelsens vejledende ménprocenter for psykiske arbejdsskader sat op. Initiativet er udløst af danske krigsveteraner, men kommer til at omfatte alle psykiske arbejdsskader.

For både civile og soldater betyder de nye takster, at de fra efteråret i år kan få 76.600 kr. mere end i dag. Men da forsvaret har en særlig erstatningsordning, kan psykisk ramte krigsveteraner fremover i alt modtage op til 450.000 kr. mere i erstatning.

Og hos krigsveteranen Thomas Furustubbe bliver det taget godt imod.

- Det er dejligt, at forsvaret og staten er begyndt at acceptere, at vi bliver psykisk syge os, der kommer hjem. Og det er på tide, at de hører efter, nu har vi råbt politikerne op i årtier snart, siger han, der selv fik PTSD efter at have været udsendt til Balkan i 1995.

Og politikerne ved godt, at hjælpen har været for dårlig og for længe undervejs.

- Vi kan ikke være andet bekendt end at give de unge mennesker, der sætter deres liv på spil for Danmark en ordentlig behandling og erstatning. Vi er blevet bedre og bedre, og dermed så har det ikke været godt nok, siger Karsten Nonbo, der har været med til at stemme forslaget igennem.

http://www.bm.dk/Aktuelt/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv/2011/06/Mere%20i%20erstatning%20for%20psykiske%20men%20gavner%20veteraner.aspx