Stormskade: Sådan er du dækket af forsikringen

Efterårsstorm kommer til at koste forsikringsselskaberne over 1 milliard kroner. Se hvordan du er dækket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandagens storm betød væltede træer, flyvende tage og massevis af skader på materiel og mennesker. De første spæde gisninger fra forsikringsbranchen går på, at skaderne løber op i omkring 1 milliard kroner.

For at forsikringen dækker stormskader, skal vindstyrken have været mindst 17,2 meter per sekund i det område, hvor man bor. Og den grænse kom stormen over.

Her kan du se, hvilke skader forsikringen dækker:

Bygningsforsikring:
Din bygningsforsikring dækker skader på dit hus. Det kan for eksempel være tagsten, der løsner sig og blæser ned fra taget eller knuste ruder.

Desuden dækker forsikringen skader på garager, skure, og andre småbygninger, hvis de er opført på murede eller støbt sokkel.

Indboforsikring:
Din indboforsikring dækker de skader, der sker som følge af en samtidig stormskade på bygningen. Det kan for eksempel være skader på dine møbler, tæpper og lignende. Dog dækkes ikke stormskader på forsikrede genstande, der befinder sig udendørs.

Bilforsikring (kasko):
Forsikringen dækker skader på køretøjet fra for eksempel væltede træer eller nedfaldne tagsten.

Ulykkesforsikring:
Din ulykkesforsikring udbetaler erstatning, hvis du får en personskade, der medfører et varigt mén på mere end 5 eller 8 procent.

Ved dødsfald betales erstatning, såfremt denne dækning er valgt på ulykkesforsikringen.

Ifølge Forsikringsoplysningen får man hverken erstattet en bortfløjet trampolin eller ødelagte havemøbler, der er gået i stykker under stormen. Det er op til én selv at sikre, at den slags ikke kan blæse væk.

Får man en tagsten i hovedet, er man sikret erstatning - uanset om det er en privat- eller offentlig ejet bygning.

Besøg www.forsikringsvejret.dk for at se, om du er omfattet af storm-/orkan-forsikringsdækningen.

Kilde: Forsikring og pension

/ritzau/