Stormen Ingolf sparede togpassagerer for forsinkelser

Hårdt blæsevejr er godt for togtrafikken i efteråret. Årets løvfald har været mindre generende end længe set.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selv om Ingolf medførte en række stormskader og oversvømmelser landet over, så var der også positive aspekter ved efterårsstormen, der ramte Danmark i slutningen af oktober.

Det fortæller Banedanmark, der har opgjort antallet af tog, der blev forsinket som følge af blade på skinnerne.

Det er således usædvanligt lavt i år, faktisk det laveste siden 2006 med i alt 1422 forsinkelser på mere end fem minutter på grund af løvfald.

- Hårdt blæsevejr giver en kort løvfaldsperiode, og i år fik vi god hjælp af stormen Ingolf, der kom på det helt rigtige tidspunkt, hvor bladene var ved at løsne sig på træerne, siger Jens Jørgen Hansen, der er trafikchef i Banedanmark.

I Jylland er det særligt strækningen fra Aarhus til Fredericia og fra Fredericia til Esbjerg, der normalt er hårdest ramt. Her har antallet af forsinkelser dog været markant lavere end sidste år. Til gengæld har passagererne på Kystbanen på oplevet en stigning i forhold til sidste år.

Lettere for hjulene at få fat i underlaget

Løvfaldsperioden varer normalt fra begyndelsen af oktober og seks-syv uger frem.

Banedanmark bekæmper løvfald med at indsætte særlige troljer, der er monteret med vandtanke og dyser. De spuler skinnerne rene med varmt vand under højt tryk.

Bladene driller togtrafikken, fordi de gør skinnerne glatte og vanskeliggør acceleration og bremsning.

Derfor har mange tog også monteret kasser med sand fortil, hvorfra der drysser sand ned på skinnerne, som gør det lettere for hjulene at få fat i underlaget.


Nyhedsoverblik