Stormen Ingolf kommer: DMI varsler forhøjet vandstand

Vinden tager til og stormen, der nu er døbt Ingolf, sniger sig ind over regionen. DMI varsler nu om forhøjet vandstande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er med at holde på hat og briller i morgen tidlig. 

Tidlig søndag morgen varsler DMI nemlig storm her i regionen. Værst ser det ud i Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Guldborgsund og Lolland, hvor de forventer vinde med stormstyrke - 25 til 30 meter i sekundet. 

Meldingen er gyldig fra klokken 04 søndag morgen. 

Forhøjede vandstande

Som følge af stormen, som nu er døbt Ingolf, forventer vejrtjenesten også forhøjede vandstande. 

Det gælder Smålandsfarvandet, det østlige Storebælt, Sejrø Bugt og Nordsjællands Kyst og forventes at indtræffe omkring klokken 18 søndag.

Ifølge DMI er det endnu usikkert, hvor høj vandstanden bliver, men meget tyder på mellem 1,0 meter og 1,4 meter over normalt vandstand. 

De oplyser desuden, at hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder.

Politiet varsler

Politiet meddeler også, at de varsler om forhøjet vandstand i Isefjorden. 

Det er særlig i Holbæk, at der forventes højvande. Selv om der endnu ikke er prognoser for, at der skulle blive oversvømmelse, så holder myndigheder øje med udviklingen, oplyser politiet.

- Politiet og beredskaberne anbefaler, at borgerne tænker sig om, når de går ud lørdag og søndag grundet det forventede voldsomme blæsevejr, og samtidig bør man tænke på at sikre sin ejendom, så løsdele ikke flyver rundt, skriver politiet i en pressmeddelelse.

- Har man en ældre nabo eller andre, der kan bruge hjælp, så giv de pågældende en hånd med, så vi undgår skader.