¨

Store prisstigninger for pensionister

Foto: TV ØST

En prisstigning på over 200 procent, det bliver realiteten fra den 24. januar, for pensionister der bruger rejsekort på Sjælland, Lolland og Falster.

Januar betyder prisstigninger hos DSB. I år bliver det en tredobling for nogle pensionister med rejsekort.

- Jeg synes det er chokerende, siger Lars Kruse fra Slagelse

Han kører gennemsnitlig til København halvanden gang i uge. I dag giver 23 kroner og 54 øre per vej, det bliver det sat op til 74 kroner og 88 øre, det vil sige en prisstigning på 218 procent.

- Det er en store prisstigning, men pensionisterne har kørt meget billigt med tog. 23 kroner fra Slagelse til København, det er meget billigt, og nu må vi regulere priserne, fortæller Anne-Lise Bech Sørensen, der er salgsdirektør hos DSB.

Den gennemsnitlige prisstigning på togbilletter ligger i år på 3.1 procent hos DSB. De store prisstigninger for pensionister ryster Karin Nødgaard (DF) hun vil gå til ministeren.

- Der er overhovedet ikke rimelighed i sådan en prisstigning. Det skal være meget enkelt at kunne rejse. Vi ved, vi har fået en regering, der vil have at vi skal bruge den kollektive trafik. Det skal være rentabelt for borgerne at gøre det. Det her er jo virkelig et eksempel på, at folk de vil flygte fra den kollektive trafik, siger Karin Nødgaard (DF) fra Folketingets socialudvalg.

I fremtiden vil det være billigere for Lars Kruse at købe en pensionistbillet til København til 55 kroner, frem for at køre med rejsekortet, hvor prisen vil være knap 75 kroner.

02:04 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App