Store ambulancer til overvægtige patienter

Ekstremt overvægtige skal ikke længere ligge på to bårer, regionerne vil have 15 ambulancer til meget overvægtige patienter fra 1. september.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Farlige og uværdige akuttransporter af overvægtige patienter hører op til efteråret, når 15 såkaldte adipositas-ambulancer, som er specielt designet til patienter på op til 200 kilo, kommer ud at køre.

Mange ambulancer har i dag kun bårer, som kan transportere patienter på 140 kilo, men fra 1. september vil de regionale vagtcentraler kunne sende den nye type ambulancer ud, når de svært overvægtige har behov for akut hjælp, skriver Dagens Medicin.

Hidtil har ambulancefirmaerne til tider været tvunget til at bruge de større sengeambulancer til akutudrykning for de tungeste patienter, selv om der ikke har været de samme muligheder for behandling og stabilisering af patienten i transporten til hospitalet.

De nye krav til ambulancerne betyder, at køretøjerne kommer til at overskride 3500 kilo, som er grænsen for, hvornår man som chauffør skal bruge et kørekort til en bus. Ifølge Sven Trautner, der er korpslæge hos Falck, kan der være behov for, at nogle af redderne nu skal opgradere deres kørekort til buskørekort.