Stor uddannelsesinstitution skifter navn

University College Sjælland, der har 8000 studerende i hele Region Sjælland, skifter fra 1. august navn til Professionshøjskolen Absalon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

650 ansatte og 8000 studerende skal fra 1. august vænne sig til et nyt navn på deres arbejdsplads og uddannelsesinstitution.

University College Sjælland skifter nemlig navn til Professionshøjskolen Absalon. Det nye navn er inspireret af biskop Absalon, der huserede på Sjælland i 1100-tallet. Absalon var en af de ganske få danskere, der på den tid fik en akademisk uddannelse.

- Det nuværende navn findes i tre versioner: UCSJ, UC Sjælland og University College Sjælland. Det skaber ofte forvirring om, hvad vi egentlig hedder, og ingen af navnene er særligt mundrette. Nu kalder vi os det, vi er - en professionshøjskole - sammen med et kendt og genkendeligt navn med stærke forbindelser til vores regionale forankring, siger rektor Camilla Wang i en pressemeddelelse.

12 uddannelsesretninger på hele Sjælland

University College Sjælland blev stiftet i 2007, og listen af uddannelser er lang. På skolens mange afdelinger i Region Sjælland uddanner man blandt andet lærere, sygeplejerskerer og bioanalytikere.  

Professionshøjskolen har afdelinger i Nykøbing Falster, Vordingborg, Næstved, Slagelse, Sorø, Kalundborg og Roskilde.

Navneskiftet sker først officielt d.1 august, så elever, der søger ind i foråret, skal fortsat søge ind på University College Sjælland.