¨

Stor sliksag påvirker kunder og forhandlere

Foto: TV ØST

Den rekordstore beslaglæggelse af slik fra et rottebefængt lager i Slagelse fylder meget i hele branchen og blandt kunderne af de søde sager.

I slikbutikken Candy In i Næstved var der fredag godt gang i salget, men den opsigtsvækkende sag fra Slagelse, hvor myndighederne har beslaglagt 100 ton slik på grund af rotter og ejeren desuden er sigtet for svindel med afgifter for 27 millioner kroner, påvirker kunderne.

- Det er ikke særlig lækkert, at der har været rotter ved noget af det slik, som kan havne i de butikker, hvor vi køber fredagsslik til vores børn, siger Heidi Rasmussen fra Næstved.

Candy In i Næstved har ikke noget med sagen fra Slagelse at gøre, og ejeren tager afstand fra både snyd med afgifter og problemer med rotter. Alligevel er han påvirket af sagen. 

- Kunderne begynder at tænke, om de nu også kan stole på andre butikker som min. De kommer og spørger, om vi nu har orden i tingene, og om vi snyder med papirerne. Hvis de mister tilliden, begynder de jo bare at handle slik i supermarkedet i stedet, siger Ahmed Ali Ridha, der understreger, at han ikke ved, om slikimportøren fra Slagelse er skyldig.

TV ØST var fredag på besøg på det nu tomme lager i Slagelse, hvor ejeren forklarede, at han synes, sagen er blæst meget op. Virksomheden tog affære så snart den opdagede rotter, og bygningen er nu komplet rengjort.

Importøren understreger, at slikket var forsvarligt pakket ind i kasser, og rotterne ikke har været i direkte berøring med det.

Han nægter sig desuden skyldig i den moms- og afgiftsunddragelse, han er sigtet for.

På mandag kommer fødevaremyndighederne på kontrolbesøg på lageret i Slagelse, og hvis forholdene er i orden, får ejeren sit slik tilbage.

00:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App