¨

Stor politikontrol ved skoler: - Der er mange, der kører alt for stærkt

64 bilister kan se frem til at få en fartbøde tilsendt i deres e-Boks inden for kort tid i Midt- og Vestsjællands politikreds. Foto: Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Midt- og Vestsjællands tog 64 bilister i at køre for stærkt ved skolerne i sidste uge. To børn var ikke spændt fast med sikkerhedssele.

I sidste uge afholdt politiet en landsdækkende kontrol ved skolerne i jagten på blandt andet fartbilister, cyklister uden lys og mobilbrug under kørslen.

Og hos Midt- og Vestsjællands Politi betød det, at 64 bilister kan se frem til at få en fartbøde tilsendt i deres e-Boks inden for kort tid.

Det fortæller Steen Bischof, der er operativ leder af færdelsafdelingen i politikredsen.

- Jeg synes, der er mange, der kører alt for stærkt ved skolerne om morgenen. De kunne godt tage at sætte farten lidt ned, siger han.

I alt standsede Midt- og Vestsjællands Politi 194 køretøjer i løbet af kontrollen på skolevejene i uge 2. Og det er ikke kun overtrædelser af hastighedsgrænser, der springer Steen Bischof i øjnene.

- Der var også to børn, der ikke var fastspændt. At der i det hele taget er forældre, der kører deres børn i skole, hvor børnene ikke er fastspænd, synes jeg er dybt forkasteligt, siger han.

At der i det hele taget er forældre, der kører deres børn i skole, hvor børnene ikke er fastspænd, synes jeg er dybt forkasteligt

Steen Bischof, operativ leder, færdselsafdelingen, Midt- og Vestsjællands Politi

Nødvendigt med kontrol

Og det er nødvendigt med kontroller som den i sidste uge for at gøre vejene mere sikre, slår lederen af færdselspolitiet fast.

- Det er nødvendigt for, at børnene kan blive ved med at komme sikkert i skole. Men det handler også om, at vi for eksempel kan give skolepatruljerne et rygklap og sige, at de gør et godt stykke arbejde. De er der jo til hverdag, siger han.

- Og så er det også nødvendigt, fordi der er så mange skoler, hvor infrastrukturen er helt hen i vejret. Forældrene kan hverken komme til eller fra. Det er reelt ragnarok om morgenen, og så er det meget godt, at vi er der for at fortælle, hvor man kan standse og parkere, og hvor man ikke kan. Men det primære er selvfølgelig færdselssikkerheden.

En del talte i mobiltelefon

I Sydsjællands- og Lolland-Falsters politikreds er tallene fra trafikkontrollen noget større. De kontrollerede op mod 800 køretøjer.

- Heraf er flere blevet sigtet for at køre for hurtigt, uden sikkerhedssele eller med forkert brug af tågelygter. I et enkelt tilfælde valgte en mor at køre med to børn i bilen, der ikke var spændt fast, sagde politiinspektør Tom Trude til TV ØST tirsdag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har desuden observeret en del bilister ved skolerne, hvor der bliver talt i mobiltelefon, mens de kører.

Så mange brød trafikreglerne ved skolerne over hele landet:

Ved kontrollerne på skolevejene blev der i uge 2 samlet set konstateret mere 3.900 trafikforseelser.

De tæller blandt andet: 

 

• 2253 hastighedsovertrædelser af den generelle hastighed i byerne og 763 overtrædelser af den skiltede hastighed.
• 31 voksne benyttede ikke sikkerhedssele, og 56 børn var ikke fastspændt.
• 32 benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen.
• 149 havde mangelfuld eller forkert lygteføring.

 

Kilde: Rigspolitiet

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App