¨

Stor politiaktion: Det ved vi indtil nu

Alle biler tjekkes før passage af Storebæltsbroen. Foto: René Lind - Lind Foto

Fredag lukkede politiet al trafik ned til og fra Sjælland og øerne i jagten på en svensk indregistreret Volvo og tre personer.

Artiklen er opdateret med tweet fra Københavns Politi kl. 19.56, med rejsetidsnyt kl. 21.39 og med nyt lørdag morgen.

- Jeg har været i 41 år i dansk politi, og jeg har aldrig nogensinde tidligere oplevet, at man har sat sådanne tiltag i værk.

Sådan lød det fra tidligere operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, fredag eftermiddag om den politiaktion, der fik lukket for broer og færger til og fra Sjælland.

Det var Københavns Politi, der beordrede både Øresundsbroen og Storebæltsbroen lukket for al biltrafik.

Færgerne mellem Danmark og Tyskland blev indstillet, og det samme gjorde togtrafikken over Storebælt. 

Klokken 15.31 offentliggjorte Københavns Politi i et tweet, at det er en sort, svensk indregistreret Volvo V90, politiet leder efter. 

Bilen er en udlejningsbil fra First Rent A Car i Stockholm.

Biler blev tjekket

Vidner kunne til TV ØST fortælle om helikopter-flyvning over Holbæk. I køen, der dannede sig på Vestmotorvejen i retning mod Storebælt, kunne TV ØST's reporter Jakob Olling fortæller, hvordan han holdt stille i køen i to timer, før der igen blev åbnet for passage på broen.

- Nu kører vi med fem kilometer i timen, og det er åbenbart fordi, politiet kigger ind i bilerne, når vi når frem til Storebæltsbroen, fortalte Jakob Olling.

- Der er ikke sket noget som helst i meget lange perioder, men så er politiet engang imellem ræset forbi os midt ned igennem den her ret massive kø. Dels i civile biler, dels i politibiler. og samtidig har en af Forsvarets helikoptere tjekket os allesammen, mens den er fløjet forbi, sagde Jakob Olling. 

Klokken 16.25 meddeler Københavns Politi, at alle transportforbindelser nu igen er åbnet eller på vej til at blive åbnet. Der er massive køer på begge sider af Storebæltsbroen, og passagerer med både tog og færger må væbne sig med tålmodighed på grund af voldsomme forsinkelser.

Først på aftenen breder politiaktionen sig til landsdelene vest for Storebælt. Politiet har på dette tidspunkt ikke yderligere oplysninger. 

Klokken 19.00 holdt Københavns Politi pressebriefing om sagen. Her sagde politiet, at de havde fat i det køretøj, som de mente var det rigtige.

Men derudover ønskede politiet ikke at sige, om de havde de tre mistænkte personer i deres varetægt.

Lørdag morgen har Københavns Politi skrevet på Twitter, at de fortsat er i gang med efterforskningen, men at de ikke forventer at kunne sige mere foreløbigt. 

Ifølge TV2.dk var svært bevæbnet politi massivt til stede i den fynske landsby Espe. Desuden skulle flere taxaselskaber i området have fået besked på at holde øje med mistænkelige personer.

Overblik

Følg Københavns Politis pressemøde her

Klokken 19.56 tweeter Københavns Politi, at kontrollen ved alle transportforbindelser ophæves.

Trafikken fra Sjælland mod Fyn er sidst på aftenen stadig påvirket af dagens politiaktion. Vejdirektoratet melder om 25 km kø på Vestmotorvejen mellem afkørsel 37 Sorø og 43 Halsskov. Der må påregnes forlænget rejsetid resten af aftenen.

00:06 Luk video

Situationen ved Storebælt. Foto: Michael Nordborg

Situationen ved Storebælt. Foto: Michael Nordborg

Situationen ved Storebælt. Foto: Michael Nordborg

Kø øst for Storebæltsbroen kl. 14:45. Foto: René Lind

Situationen ved Storebælt. Foto: Michael Nordborg

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App