Stor nedjustering fra Max Bank

Sjællandske Max Bank må nedjustere kraftigt i årsregnskabet for 2008, der nu bliver op mod 100 millioner kroner ringere end ventet. Ændringerne betyder ikke noget for antallet af ansatte i banken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Max Bank, der har hovedsæde i Næstved,  nedjusterer tidligere forventninger til resultatet for 2008 med op mod 100 millioner kroner.

Forventningerne til resultat før kursreguleringer og skat ligger nu på minus 140-145 millioner kroner mod tidligere et underskud på mellem 35 og 55 millioner kroner. Efter skat ventes et samlet tab på 115-120 millioner kroner.

Ændringerne betyder ikke noget for antallet af ansatte i banken.

- Vi lavede allerede i oktober en reduktion på 10 procent i medarbejderstaben. Nedjusteringen nu er ærgerlig, men den ændrer ikke vores vurdering i forhold til 2009, hvor vi fortsat forventer et lille overskud, siger Henrik Lund, adm. direktør for Max Bank.

Han forklarer, at de store nedskrivninger nu skyldes en lille, indkapslet del af forretningsområdet, hvor man har finansieret værdipapirer og haft sikkerhed i illikvide aktier, som er dykket kraftigt i værdi.

Max Bank har omkring 180 ansatte.