Stor fogedaktion: 26 skyldnere anholdt mandag morgen

26 personer er i løbet af morgenen blevet anholdt og bragt til Fogedretten i Næstved i en større politiaktion i fire sydsjællandske kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

26 personer fik en noget brat opvågning mandag morgen.

Fra klokken fire og frem har politiet været ude og anholde folk, der skylder penge og som trods flere henvendelser ikke selv er mødt op i Fogedretten i Næstved.

Ved 10-tiden var 10 personer blevet anholdt i Slagelse/Sorø-området og 16 i Næstved/Faxe-området.

Hvad siger folk, når I kommer ud?

- De siger godmorgen og kan jo godt se, hvem vi er. Vi er jo uniformede, og de fleste er godt klar over, at så skal de en tur med i fogedretten, siger Jørgen Chrsitensen, som er politikommissær hos Lokalpolitiet i Næstved.

Over 1.000 sager

quote  Vi er jo uniformede, og de fleste er godt klar over, at så skal de en tur med i fogedretten

Jørgen Chrsitensen, politikommissær hos Lokalpolitiet i Næstved

Politiaktionen mod skyldnerne i det sydsjællandske har været annonceret i pressen og kører både mandag og tirsdag.

I kommunerne Slagelse, Sorø, Faxe og Næstved er der nemlig lige nu mere end 1.000 sager, hvor borgere skylder penge og er indkaldt til fogedretten uden at være mødt op.

- Derfor har vi så kørt den her aktion og blandt andet fortalt om det i pressen for at få dem til at møde op selv, siger Jørgen Christensen.

53 sager blev droppet

Han fortæller, at det, at TV ØST og andre medier har beskrevet politiaktionen har hjulpet:

quote Der er faktisk rigtig mange, der har lyttet til det. Vi har 53 tilbagekaldelser, og det er vi meget, meget glade for

Jørgen Chrsitensen, politikommissær hos Lokalpolitiet i Næstved

- Der er faktisk rigtig mange, der har lyttet til det. Vi har 53 tilbagekaldelser, og det er vi meget, meget glade for. For det koster jo ikke os nogen ressourcer, så det er en fin ting, og jeg satser også på, at dagens indsats her til morgen og i dag også kaster nogle frivillige af sig, siger politikommissæren.

Hvis man skylder penge og har på fornemmelsen, at politiet måske kommer i dag eller i morgen, så kan man stadig nå at undgå det ved at henvende sig til fogedretten frivilligt.

-  De lister, vi kører efter, vil blive opdateret her engang over middag. Dem, der har henvendt sig inden da, de slipper for vores henvendelse om jeg så må sige, siger Jørgen Christensen.