Stop for privatisering af villaveje

Regeringen sætter en øjeblikkelig stopper for privatisering af kommunale villaveje. Fredag fremlægger transportminister Hans Chr. Schmidt forslag til ny vejlov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra fredag den 5. november vil alle aktuelle kommunale planer om at overdrage vedligeholdelsesansvaret for villaveje til private blive annulleret.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) har valgt at lytte til en storm af protester fra private husejere fra hele landet. Husejerne er vrede over, at kommunerne vil spare penge ved at omdanne nedslidte og hullede offentlige veje til private fællesveje.

- De henvendelser kan jeg ikke sidde overhørig. Fra i morgen (fredag, red.) gælder loven, så alle de kommuner, der privatiserer veje fra nu og frem til nytår, skal føre de veje tilbage til kommunen igen, når loven træder i kraft 1. januar, siger Hans Chr. Schmidt til TV2.

Hvis kommunerne gerne vil privatisere villaveje, kan det fortsat lade sig gøre, hvis en række nye betingelser er opfyldt. I fremtiden skal beboerne varsles fire år i forvejen, vejen skal overdrages i god stand, og så får vejens beboere mulighed for at klage til en uafhængig klageinstans.

Transportministeren havde allerede planlagt at ændre loven med virkning fra 1. januar 2011, men det er altså nu blevet fremskyndet.

/ritzau/