¨

Støjen derhjemme irriterer os mest

Foto: TV ØST

Halvdelen af os oplever hver eneste uge at blive generet af støj. Og overraskende nok er det støjen i vores eget hjem, der irriterer os mest.

Opvaskemaskinen brummer, overboen fester, tv’et summer og emhætten bruser.

Der er masser af lydkilder i vores hjem – og det er her mere end noget andet sted, at vi bliver irriterede over støj.

Det viser den seneste af de undersøgelser, som Lev Livet gennemfører blandt vores seere i Lev Livet-panelet.

Hver tredje er mest generet af støj i hjemmet. Først derefter kommer støj på arbejde, i trafikken og ved fritidsaktiviteter, viser undersøgelsen.

Og det er ikke overraskende, at så mange er generet af støj derhjemme. Det siger støjeksperten Per Møberg Nielsen fra Akustik APS.

- Der kan være mange grunde til, at folk er generet af støj i hjemmet. Men i den moderne byggestil er der en forkærlighed for hårde materialer som glas, beton og marmor, der kan være med til at forstærke støjen via en dårlig akustik, siger han.

Man kan dog sagtens gøre noget for at undgå støjen, siger Per Møberg Nielsen.

- Man kan sætte lydabsorberende materialer op på vægge og i loftet, og man kan hænge gardiner op, opstille bogreoler eller satse på bløde møbler. Det hjælper alt sammen på akustikken i hjemmet, siger Per Møberg Nielsen.

Undersøgelsen i Lev Livet-panelet viser samtidig, at en stor del af vores seere er generet af støj i dagligdagen.

Hele 28 procent oplever dagligt at være generet af støj – mens lige under halvdelen er generet mindst hver uge. 11 procent oplever dog slet ikke problemer med støj, viser undersøgelsen.

Alle seere af programmet - der bruger internettet - inviteres til at være en del af sundhedspanelet på Lev Livet, der jo sendes på TV2 Øst. Her modtager man omtrent hver uge en ny undersøgelse, der som regel vil blive brugt i et fremtidigt tv-program.

Du kan læse mere om Lev Livet-panelet  - og selv tilmelde dig – her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App