¨

Støjberg vil undersøge lægekonsulenter

Foto: TV ØST

På et møde i Folketingets sundhedsudvalg i dag erkender beskæftigelsesminister Inger Støjberg(V), at fejl hos lægekonsulenter sker for ofte. Nu skal lægekonsulenterne under luppen.

Det var ikke en enlig svale, da beskæftigelseminister Inger Støjberg blev gjort opmærksom på, at en kommunal lægekonsulent var gået videre end vedkommende skulle i en sag. Det skriver DR.

I et samråd i Folketingets sundhedsudvalg erkendte Inger Støjberg i dag, at der siden har vist sig en stribe sager rundt om i kommmunerne.

Derfor har ministeren nu iværksat flere initiativer for at rette op på tingene. Hun har blandt andet sendt et brev ud til samtlige kommuner, hvori hun præciserer retningslinjerne og understreget, hvad det er lægekonsulenterne skal.

Derudover skal der nu startes en undersøgelse af kommunernes brug af lægekonsulenter, som skal være færdig i efteråret.

Må ikke vejlede borgere

Lægekonsulenterne er udelukkende ansat til at vejlede sagsbehandlerne om, hvad f.eks. en læge har stillet af diagnose til en borger, der søger om førtidspension. 

De må ikke ændre i diagnoserne, men alligevel er der eksempler på, at lægekonsulenter har sagt til borgere, at de skulle tage en bestemt type piller eller anden medicin, der ikke er ordineret af deres egen læge.

Der er også eksempler på at borgere får at vide, at de skal til arbejdsprøvning, selvom deres egen læge betegner det som direkte skadeligt. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App