Stjålet belgisk turistbus fundet ved Helsingør

En serbisk mand fremstilles søndag i grundlovsforhør for bustyveri. Politiet efterlyser flere gerningsmænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En belgisk turistbus forsvandt sporløst i august.

Politiet iværksatte en storstilet eftersøgning med blandt andet den helikopter, der var indsat som led i bandekonflikten i hovedstaden - uden held. 

Men nu har politiet fundet den kulørte bus i Kvistgård ved Helsingør. 

Det oplyser den vagthavende i Dommervagten i Københavns Byret.

Serbisk mand anholdt

En serbisk mand blev lørdag anholdt på sin bopæl i Valby. Han sigtes for tyveri og fremstilles søndag i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Det sker for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning.

Manden menes at stå bag organiseret tyveri af busser, der fragtes videre til udlandet. Politiet efterlyser af denne grund flere medgerningsmænd.

Mange mandskabstimer

Siden bussen på mystisk vis forsvandt i København har politiet brugt mange mandskabstimer i jagten på det kulørte køretøj.

Dengang anså politiet det som intet andet end et usædvanligt tyveri. Men alligevel udelukkede man ikke helt, at det kunne være mere alvorligt og farligt. 

- Når vi kigger ud i verden og det, der sker omkring os, så ved vi, at køretøjer bliver brugt, har chefen for vagtcentralen i Københavns Politi, Peter Buhl, tidligere sagt.

Dermed har han hentydet til de blodige angreb mod tilfældige civile, som har været gennemført med lastvogne flere steder i Europa.