Stigning i antallet af drukneulykker

Her i regionen var der 10 drukneulykker i 2014. Det er en lille stigning i forhold til året før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Statistikken for drukneulykker er nu blevet opgjort for år 2014. På landsplan er antallet steget - og samme tendens gør sig gældende i Region Sjælland.

I alt 10 personer druknede i 2014 i Region Sjælland, året før var tallet seks. Antallet for 2014 er dog stadig lavere end tallet for 2012, hvor hele 15 personer druknede.

Det er Trygfonden, der har opgjort det, de kalder den Nationale Drukne-statistisk. Og i deres undersøgelse har de på landsplan kunne spore flere tendenser.

Eksempelvis har de set, at det ikke kun er i badesæsonen, at ulykkerne finder sted. 26 procent af alle drukneulykker sker, når vandtemperaturen under 10 grader. Og især mænd i alderen 45 til 65 år kommer galt afsted.

 

En graf over antallet af drukneulykker i Region Sjælland.
En graf over antallet af drukneulykker i Region Sjælland. Foto: Trygfonden

 

Flere årsager bag ulykker

Alkohol spiller ifølge Trygfonden ofte en rolle i ulykkerne. I 2014 var det tilfældet 30 procent af gangene. I ulykker sket fra havne var tallet hele 92 procent.

- Alkohol og ophold ved eller i vand er en livsfarlig cocktail, og vi fraråder på det kraftigste alle, der har indtaget alkohol, at bade – uanset vanddybde, vejr og svømmefærdigheder, siger René Højer programchef i TrygFonden.

Slutteligt ses det også, at drukneulykker ofte sker, når personen er alene. I 53 procent af tilfældene var der ikke andre til stede.

 

 Her er drukneulykkerne i 2014 sket