¨

Sti til millioner er uegnet til løb

Foto: TV ØST

Ifølge Naturstyrelsen er stien Fodsporet allerede en stor succes. Men for motionsløbere kan den være den direkte vej til alvorlige skader, fortæller DR Sjælland.

Der er nu gået en måned siden indvielsen af den nye asfaltsti Fodsporet, der forbinder Slagelse, Skælskør og Næstved.

Ifølge Naturstyrelsen er stien allerede en stor succes. Men for motionsløbere kan den være den direkte vej til alvorlige skader, fortæller DR Sjælland.

Ifølge en ekspert er Fodsporet nemlig ikke spor egnet til fødder.

- Stien gør alt det, som giver skader, siger Martin Kreutzer, der er en af Danmarks førende træningskonsulenter.

Han vil faktisk råde motionsløbere til at løbe på de omgivende skovstier frem for på Fodsporet.

- Den bringer løberen i én retning uden retningsskift, der er ingen hældninger op og ned, og der er ingen ujævnheder i underlaget. Dermed udsætter man kroppen for en alt for ensidig belastning, siger Martin Kreutzer til DR Sjælland.

Det er Naturstyrelsen, der ejer stien, og her forklarer projektleder Sara Lindholt, at asfaltløsningen trods alt var den bedste:

- Den er godt nok dyrere at anlægge, men den er billigere at vedligeholde, og man imødekommer de grupper af trafikanter, der har hjul på. Så er der så den ulempe, at den kan være lidt hårdere for dem, der vil gå eller løbe.

Ifølge formand for Næstved Cykel-Motion, Ole Rock Petersen, kan Fodsporet godt bruges som træningsstrækning for cykelmotionister. Men det er besværligt at komme rundt om de mange bomme, påpeger han.

Det har kostet 48 millioner kroner at bygge asfaltstien. Det svarer til 1 million for hver kilometer.

 

Læs mere om forsporet

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App