¨

Stemmesluger snød bookmakere

Foto: TV ØST

Pia Kjærsgaards afgang som formand for Dansk Folkeparti kom ikke kun bag på kommentatorer og politiske kollegaer. Bookmakerfirmaet Ladbrokes havde også undervurderet sandsynligheden for et formandsskifte i partiet.

Firmaet gav spillere 10 gange pengene igen, hvis Pia Kjærsgaard var den første formand til at træde ned. Heldigvis for bookmakeren turde danskerne heller ikke satse på Pia Kjærsgaard. Kun fire spillere har fået gevinst på formandsskiftet ud af de knap 100 spil, der er spillet på det næste formandsskifte i dansk politik.

- Vi havde slet ikke set den komme, men alligevel er vi kommet ud med et overskud på spillet, siger Richardt Funch, country manager Denmark for Ladbrokes.dk.

Flest troede, at Villy røg

De fleste spillere havde puttet penge på, at Villy Søvndal ville være den første til at stoppe, til trods for at dette kun gav pengene 2.5 gange igen.

Bookmakeren har også tidligere beregnet odds på sandsynlige arvtagere til partiernes formandsposter for Søndagsavisen. Her lå Kristian Thulesen Dahl som den klart mest oplagte kandidat til formandsposten.

- Det gav ikke meget mere end pengene tilbage at spille på ham. Men måske skal vi lave et spil på, hvor meget han påvirker vælgertilslutningen til partiet, siger Richardt Funch.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App