¨

Stege går amok i huer (Video)

Foto: TV ØST

De strikker og strikker i Stege. Målet er at hjælpe afrikanske børn der dør af lungebetændelse, fordi de ikke kan holde varmen.

 

Det begyndte med en stille drøm om at strikke 200 huer og hjælpe børn i Afrika. Nu er hjælpeprojektet nærmest gået helt amok.

- Pigerne har fortalt, når de er kommet ind og afleveret huerne, at de har tænkt på det her barn der skal have huen på, og nu vil de gerne lave en til, siger Annette Naur der ejer Sy og Strik i Stege.

Hun havde forestillet sig, at kvinder i Stege kunne strikke cirka 200 huer på en god måneds tid, men foreløbig er der kommet små 1600 huer ind.

-  Det har grebet rigtig rigtig meget om sig, siger Annette Naur.

Det var Red Barnets kampagne om at strikke huer til frysende børn i Afrika som Anette Naur tog til sig. Og med hende fulgte mange andre ikke bare i Stege, men også langt udenfor Møns kyster.

- Det smitter til hele øen og hele Sjælland, og jeg ved, at piger fra Det Kgl. Teater lige har strikket 12 huer til hende, og min svigerinde ved Ølstykke har også strikket huer, siger Bente Rømer fra Stege.

Huerne skal hjælpe spædbørn i Afrika, der tit dør af Lungebetændelse da de ikke kan holde hovederne varme.

 

- Herregud kan det gøre en forskel og redde et barn i Afrika, så synes jeg det er fint at strikke en hue eller tre, siger Jonna Martinsen fra Stege.

 

Men nogen nøjes ikke med at strikke tre. I Borre på Møn er Myrthle Jensen topscorer. Hele 54 huer har hun strikket.

 

- Der gik sport i det og lidt konkurrence, siger Myrthle Jensen.

 

I Stege har Anette Naur sponsoreret for små 10.000 kroner garn til de strikkende kvinder, men mange har også selv spædet til.

I den kommende uge skal Anette Naur aflevere alle huerne til Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen, der vil sørge for at sende dem til børnene i Afrika.

[video:video_mangler:091128_huer.flv]

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App