¨

Status fra landmændene: Sådan har regnen påvirket høsten

02:45

Den våde sommer giver udfordringer for landmændene For med en juli måned stort set uden sommer har høsten ikke kunne gå i gang. Nu har vi så endelig haft et par dage med tørvejr, sol og blæst. Og så fik de ellers travlt:

Det våde vejr i sommeren er med til at trække ned på høsten. Nogle sorter er ramt hårdere end andre, men høsten tegner kun til at blive middel.

Landmænd i hele vores landsdel knokler i disse dage igennem på markerne med at få høsten i hus.

De næste to-tre uger skal høsten over hele regionen i hus - og den megen regn betyder, at det desværre ikke tegner til at blive det allerbedste høst-år.

Det melder Landboforeningen Gefion.

- Den sæson, vi har haft de sidste par måneder, har været ekstremt frustrerende. Vi har haft rigtig, rigtig mange nedbørsdøgn, siger Gefions formand Torben Hansen til TV ØST.

Halv måneds regn oveni

Der er i juli faldet 87 millimeter regn i vores landsdel mod normalt 62 millimeter, viser tal fra DMI. Derudover bød juli og starten af august også på 14 nedbørsdage.

Nogle af afgrøderne ser ud til at give under middel og især frøgræsset har været en vanskelig affære. Ifølge formanden krydser de fingre den kommende tid.

- Det er derfor landmændene er helt oppe og køre og rigtig aktive når de er ude på vejen. Ha en smule tålmodighed med dem, for de er en lille smule stressede, siger Torben Hansen til TV ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App