Statsministerkandidater på besøg i regionen: Lokale kandidater ville dele rampelyset

To topkandidater gæstede i dag regionen. Det var til stor glæde for to lokale kandidater, for når der regner på præsten, drypper det på degnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vores region var i dag kulisse under valgkampen for de to største politiske profiler.

Både Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen rykkede valgkampen til Sjællands Storkreds. Her skulle de kaste glans over lokale folketingskandidater og vinde vælgerne til deres partier.

For statsministeren begyndte tirsdagen i Vordingborg, mens Socialdemokratiets formand tog hul på dagens opgaver i Næstved.

Herfra fortsatte rejsen ud i regionen - med fokus på Lolland og Falster.

Mette Frederiksen (S): - Det er nogle helt andre ting, jeg taler med folk om her

Mette Frederiksen lagde blandt andet vejen forbi Professionshøjskolen Absalon.

- Jeg kan godt mærke her, at der er blevet længere til nogle af de ting, der var velfungerende tidligere. Nu står jeg selv på en uddannelsesinstitution. Ligesom vi har udflyttet statslige arbejdspladser, synes jeg vi skal begynde at udflytte velfærdsuddannelserne, så vi er sikre på, at man kan tage en uddannelse i alle dele af landet, siger Mette Frederiksen.

- Det er jo nogle helt andre ting, jeg taler med mennesker om der, end hvis man er inde i en af de store byer, siger Mette Frederiksen (S).
- Det er jo nogle helt andre ting, jeg taler med mennesker om der, end hvis man er inde i en af de store byer, siger Mette Frederiksen (S).
Foto: Lars Andersen - TV ØST

quote Hvis ikke, man enten bor her eller kommer her rigtig meget, forstår man slet ikke, hvor stor en konsekvens centraliseringen har haft

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand

For få dage siden besøgte statsministerkandidaten Døllefjelde-Musse Marked.

- Det er jo nogle helt andre ting, jeg taler med mennesker om der, end hvis man er inde i en af de store byer. Så hvis ikke, man enten bor her eller kommer her rigtig meget, forstår man slet ikke, hvor stor en konsekvens centraliseringen har haft.

- Når der regner på præsten, drypper det på degnen, siger Lennart Damsbo (S) om Mette Frederiksens besøg.
- Når der regner på præsten, drypper det på degnen, siger Lennart Damsbo (S) om Mette Frederiksens besøg.
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Lennart Damsbo (S): - Når der regner på præsten, drypper det på degnen

quote Der er hos nogen så meget fokus på, at vi skal få folk til at holde op med at arbejde jo før jo bedre. Det synes jeg er en dårlig idé

Statsminister Lars Løkke

Også Lennart Damsbo (S), folketingskandidat for Socialdemokratiet, var mødt op til dagens begivenhed på Professionshøjskolen Absalon. Han var godt tilfreds med Mette Frederiksens besøg:

- Det betyder utrolig meget. Det kan du også se med det fremmøde og den stemning, der er her. Det betyder meget, siger han.

- Når der regner på præsten, drypper det på degnen, og sådan fungerer det også med det her, siger Lennart Damsbo.

 
 
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Lars Løkke - Der er fremdrift på Lolland-Falster

Statsminister Lars Løkke lagde også vejen forbi Sydhavsøerne tirsdag eftermiddag.

- Der er fremdrift på Lolland-Falster, hvor vi befinder os nu. Der er skabt 1250 nye private arbejdspladser siden sidste valg. Det betyder, at der er 1500 færre danskere hernede, som er på offentlig forsørgelse. Det går godt, siger Lars Løkke (V).

- Det skal det blive ved med at gøre. Og det gør det jo ikke ved, at vi bare banker skatterne i vejret og kun interesserer os for at bruge flere penge i den offentlige sektor.

- Der er fremdrift på Lolland-Falster, hvor vi befinder os nu, siger Lars Løkke (V).
- Der er fremdrift på Lolland-Falster, hvor vi befinder os nu, siger Lars Løkke (V).
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Statsministeren besøgte Guldborgsund Zoo, som formår at få nogle i arbejde, som måske ellers har svært ved at komme i arbejde.

- Det gør et overmodigt godt indtryk på mig. Jeg synes, det er vigtigt, at kommunerne laver straksaktiveringer, så folk der kan arbejde, gør det, siger Lars Løkke.

- Der er hos nogen så meget fokus på, at vi skal få folk til at holde op med at arbejde jo før jo bedre. Det synes jeg er en dårlig idé. Jeg synes, det er vigtigt, at folk bruger den arbejdsevne, de har. Det at være en del af et arbejdende fællesskab er en værdi i sig selv.

 
 
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Marcus Knuth (V): - Super fedt at han kommer til vores område

Folketingskandidat Rasmus Brandstrup Larsen (V) og folketingsmedlem Marcus Knuth (V) var også med på besøget i Guldborgsund Zoo tirsdag eftermiddag.

quote Han (Lars Løkke, red) støtter jo op om, hvad vi gør her på Lolland-Falster

Marcus Knuth (V), folketingsmedlem 

Giver det noget til din kampagne, at han kommer her?

- Ja, det gør det. For han støtter jo op om, hvad vi gør her på Lolland-Falster. Det, at han kommer her til vores område, synes jeg bare er super fedt. Og så ser han beskæftigelsesindsatsen og alt det gode, vi også gør på det område, siger Marcus Knuth.

- Det, at han kommer her til vores område, synes jeg bare er super fedt, siger Marcus Knuth (V).
- Det, at han kommer her til vores område, synes jeg bare er super fedt, siger Marcus Knuth (V).
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Selvom Sydhavsøerne i dag tiltrak sig opmærksomhed fra både Lars Løkke og Mette Frederiksen, var det ikke planlagt, at de skulle komme på samme tid.

- Det er en tilfældighed. Men det er godt, at vi begge to er her. For vilkårene, når man bor på Lolland-Falster og Sydsjælland, er rigtige vigtige. Det er et af de områder, der har oplevet centraliseringen meget tydeligt, og det synes jeg, vi skal udfordre, siger Mette Frederiksen (S):

Lars Løkke ville ellers gerne have udfordret Mette Frederiksen:

- Jeg ville gerne have, at vi havde nogle flere dueller. Men det kunne ikke rigtig lade sig gøre.