¨

Statslige arbejdspladser til regionen

Foto: TV ØST

Venstre vil nu flytte statslige arbejdspladser til udkantsområder i Danmark, og ifølge Venstres finansordfører, Jacob Jensen, er, Kalundborg et oplagt sted at placere Energistyrelsen.

Venstre vil fremover flytte statslige arbejdspladser til Danmarks udkantområder, og allerede nu foreslår partiet at flytte Kort- og Matrikelstyrelsen, Søfartsstyrelsen og Energistyrelsen.

- Der skal være udvikling i alle dele af Danmark, det gælder både i Hovedstadsregionen, og det gælder også i udkantsdistrikterne. Vi mener også, at vi kan kombinere nogle af de her statslige arbejdsopgaver, der skal løses, så de kan ligge der, hvor det sker ude i marken, siger Jacob Jensen, finansordfører, Venstre.

Ifølge Jacob Jensen vil det være fordelagtigt at placere Energistyrelsen i Kalundborg.

- Det nytter at flytte Energistyrelsen til Kalundborg, da Kalundborg har en masse energiproducerende værker i forvejen, så den kombination at have arbejdspladserne tæt på, der hvor det sker i virkeligheden, det tror jeg er en fordel for alle parter, siger Jacob Jensen, finansordfører, Venstre.

Men de fremtidige medarbejdere, der studerer på Københavns Universitet kan være svære at lokke.

- Jeg tror ikke umiddelbart, jeg selv ville flyttet til Kalundborg. Jeg har aldrig været der, men jeg kan forstå, at der ikke er så meget at lave, siger Susanne Schönholzer, studerende på Københavns Universitet.

DF og SF er positive overfor forslaget, men fra regeringens egne rækker lyder der kritiske ryster.

- Jeg synes, man skal passe på med at lave et forslag, der ikke er bæredygtigt på lang sigt, siger Henriette Kjær.

I stedet for at flytte statslige arbejdspladser mener den konservative gruppeformand, at der skal tages andre midler i brug.

- Jeg mener, man skal se på infrastrukturen, hvis der er gode vejforbindelser også til udkantsområderne, så vil det være attraktivt for virksomheder at placere sig der, og medarbejdere kan komme frem og tilbage, siger Henriette Kjær.

Om Energistyrelsen kommer til at ligge i Kalundborg er endnu usikkert, men Venstre vil nu lave en analyse for at finde den bedste placering.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App