Staten går efter Roskilde Banks revisorer

Revisionsfirmaet Ernst & Young er blevet mødt med et stort erstatningskrav af den nuværende statsejede Roskilde Banks advokater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge stævningen har Ernst & Young svigtet revisoransvaret i et omfang, som ikke hidtil er set i den finansielle sektor i Danmark. Det skriver dagbladet Børsen. 

Sammen med tre tidligere direktører og seks tidligere bestyrelsesmedlemmer i Roskilde Bank er Ernst & Young blevet mødt med erstatningskravet på en milliard kroner. Bag den 244 sider lange stævning står den nuværende statsejede Roskilde Banks to advokater Henrik Lind og Christian Alsøe. 

I 37 konkrete opfordringer i stævningen opfordres Ernst og Young til at dokumentere, at revisionsselskabet rent faktisk foretog den lovpligtige revision af Roskilde Bank. Ernst & Young opfordres til at fremlægge samtlige arbejdspapirer vedrørende revisionen af Roskilde Bank for årene 2005, 2006 og 2007.

Samtidig stiller de to advokater spørgsmålstegn ved, om revisionen sikrede sig, at Roskilde Banks handel med egne aktier var lovlig. Ligeledes stiller advokaterne i stævningen spørgsmålstegn ved, om Roskilde Banks interne revision overhovedet afleverede kvartalsrapporteringer til revisionsselskabet i 2005 og 2006. Det skriver dagbladet Børsen.

Ernst & Young ønsker ikke at kommentere sagens detaljer men forklarer sig i en kortfattet pressemeddelelse:

- For første gang får vi nu under retssikkerhedsmæssigt betryggende rammer muligheden for at fremkomme med vores syn på sagen. Vi vil sætte alle kræfter ind på at forsvare os selv.