¨

Stærkere samarbejde giver bedre patientforløb

Foto: TV ØST

Klare sundhedsaftaler og stærkere samarbejde mellem Region Sjælland og kommunerne har resultereret i, at borgerne nu kommer hurtigere videre til et kommunalt tilbud fra regionens sygehuse.

Kommunerne og sygehusene i Region Sjælland har styrket samarbejdet om patienter, der er færdigbehandlet, således at markant færre nu venter på at komme fra behandling i sygehusregi til et kommunalt tilbud, som for eksempel plejehjem. Det viser en opgørelse fra Region Sjælland, som netop er blevet behandlet i regionens sygehusudvalg.

 

Opgørelsen viser et fald fra 10.194 sengedage for færdigbehandlede patienter i 2007 til 3.621 sengedage i 2010.

 

Mest bemærkelsesværdigt har Lollands og Næstved kommune klaret at løse opgaven i samarbejde med Region Sjælland.

 

Lollands Kommune havde i 2007 1.613 sengedage, som de betalte godt 2,5 million kroner for. I 2010 var tallet reduceret til 10 sengedage og en udgift på 18.000 kr.

 

Næstved kommune havde i 2007 1.141 sengedage, som de betalte 1,9 millioner kroner for. Dette tal var i 2010 reduceret til 50 sengedage og dermed en besparelse på 1,8 million kroner.

 

Formand for sygehusudvalget, Flemming Stenild (SF) glæder sig over at arbejdet med sundhedsaftaler mellem region og kommuner har givet markante resultater.

- Det er vigtigt, at borgere, som er færdige med deres behandling, hurtigt og trygt kommer videre til et kommunalt tilbud, og det samarbejdes der nu langt bedre om, hvilket også afspejles i tallene, siger Flemming Stenild.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App