Stærekasserne er forældede

Politiet får mindre tid til andre opgaver, når der bliver opstillet stærekasser i hele landet. Teknikken er nemlig forældet, og det kræver mange ressourcer at få fremkaldt billederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De effektive stærekasser vil nu blive sat op i hele landet, men det vil kræve mange ressourcer, når betjente skal håndhæve de nye stærekasser. Det skriver Ingeniøren.dk.

Teknologien i stærekasserne befinder sig på et stenalderniveau, når man sammenligner med andre lande i Europa.

Ifølge politiforbundets formand Peter Ibsen, så risikerer stærekasserne at blive en administrativ møllesten om halsen på politiet.

- Jeg undrer mig virkelig over, at man har sat et forsøg i gang, der indebærer analog fototeknologi, hvor politifolk skal køre ud til den enkelte stærekasse og installere gammeldags vådfilm som efterfølgende skal scannes for at blive konverteret til digitalt format, siger Peter Ibsen til Ingeniøren.dk.

Der har dog også været forsøg med stærekasser, hvor den digitale kamerateknologi har været testet i stærekasserne.

Men uanset hvilken kamerateknologi, der vil blive anvendt i danske stærekasser, så skal politiet installere enten traditionel vådfilm eller digitalt memorycard i stærekassen og hente udstyret igen, når fartsynderne er gået i fælden.

I vores naboland Sverige bliver billederne automatisk sendt til det svenske politis centrale administrationscenter.