¨

Stadig masser af vejsalt

Foto: TV ØST

Med sneens ankomst og temperaturer langt under frysepunktet, er der lige pludselig blevet travlt med at salte på veje, cykelstier og fortove.

Hos firmaet Brøste, der leverer salt til en stor del af kommunerne på Sjælland, er der travlt med at få leveret ud af deres store lagre af vejsalt på køge Havn, det siger Per Nygaard, markedschef hos Brøste A/S. 

- Vi har haft travlt de sidste par dage og vi har også en forventning om at efterspørgslen er stor herfra mandag morgen. Lige nu har jeg dog ikke fuldt overblik på hvor meget vi kører afsted med fra vores lager, men vi kan udlevere noget der ligner omkring 5000 tons om dagen, siger Per Nygaard til DR Sjælland. 

Frygt ikke hamstring
For et par vintersæsoner siden gik der hamstring i vejsalt og mange borgere måtte ligefrem salte deres matrikel med husholdningssalt. Men det behøver vi ikke frygte lige nu, vurderer Per Nygaard.

- Vi har masser af salt på lager, omkring 50.000 tons, så vi kan modstå vinteren så langt frem vi lige i øjeblikket kan se, det vil sige en uges tid. Men hvis der kommer meget sne, så er forbruget også meget stort, og så kan det godt være der kommer noget smalhals, men jeg tror ikke vi igen kommer til at opleve en situation som vinteren i 2010/11, siger Per Nygaard.

Afhænger af Tyskland
Han siger, at eventuel mangel på salt også afhænger af, hvordan vintersituationen ser ud i de andre europæiske lande. Især Tyskland, fordi de har et enormt trafiktryk.

Hos DMI siger meterolog Klaus Larsen, at vi danskere kan se frem til en vinteruge med en hel del sne og frostgrader.

Og ifølge ham ser det ud som om, at den kolde periode fortsætter til et sted hen mod midten af december måned, hvor temperaturen kommer til at stige lidt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App