¨

Stadig flere unge bliver selvstændige

Foto: TV ØST

De unge vil være herre i eget hus. Antallet af unge iværksættere er fordoblet på kun få år. Årsagen er krisen, mener ekspert.

Mange unge nøjes ikke længere med at drømme om at starte egen virksomhed.

Flere ender rent faktisk med at føre ideerne ud i livet og forsøge sig med et liv som iværksætter, viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen.

I år har 8.677 unge under 30 år foreløbigt startet en virksomhed. Til sammenligning var tallet 3.552 i 2008.

Det skriver metroXpress.

- De unge har en anden tankegang i dag end for 10 år siden. Hvis det er svært at få arbejde, så bliver man nødt til selv at forsøge sig på andre måder. De unge ser ikke barrierer, men muligheder, siger Karina Rothoff, der er leder af Copenhagen School of Entrepreneurship, der har eksisteret som en del af Copenhagen Business School siden 2008.

Hun oplever i år en fordobling i antallet af studerende, der deltager i skolens entreprenørskabsworkshops- og aktiviteter. Og det er også studerende fra Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.

- Der kommer mellem fem og syv grupper af studerende med nye ideer hver uge. Interessen er helt klart steget, siger hun.

- Der er sket en kulturændring, hvor det er blevet mere legalt at forsøge sig som iværksætter, fordi der er meget fokus på området fra medierne og regeringen, siger hun.

Men drømmene om iværksætteri er ikke kun for de universitetsstuderende. For i løbet af de sidste tre skoleår er andelen af elever, der har deltaget i entreprenørskabsundervisning steget, viser tal fra en endnu ikke offentliggjort rapport fra Fonden for Entreprenørskab. På samtlige ungdomsuddannelser vælger de unge i højere grad fag som økonomi og erhvervsøkonomi.

- Succeshistorierne om iværksættere har vækket de unges interesse og givet dem mod på at prøve selv. De unge har fået øjnene op for branchen, siger Lene Vestergård, der er viden- og analyseleder og står bag rapporten, til metroXpress.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App