¨

Stadig flere står uden job

Foto: TV ØST

Der er ikke meget opsving eller jobfest at spore i det midtsjællandske. Tværtimod stiger antallet af folk uden arbejde, skriver DAGBLADET Ringsted.

De sidste to år har næsten 7000 flere stillet sig op i køen efter et job i Region Sjælland. Dermed er ledighedsprocenten steget fra 4,5 procent i maj 2009 til hele 6,2 procent i maj i år.

De nye tal ærgrer formand for LO Midtsjælland, Anne Knudsen.

- Det forbavser mig meget, at vi ikke kommer med i det opsving, der er andre steder. Det skulle jo gå den anden vej. Det er sommer og der skulle være gang i byggeriet, siger hun.

Værst er udviklingen på Midtsjælland. I Ringsted er ledigheden steget fra 5,6 til 5,9 procent på bare et år, stigningen i Slagelse er fra 7,5 til 8,2 procent, mens man i Sorø er gået fra 5,5 procent til 5,8 i de sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.
- Det er jo ganske skrækkeligt, fordi det handler om mennesker. Det er folk, der måske på et tidspunkt ryger helt ud af systemet, frygter Anne Knudsen.

Også i Dansk Industri i Roskilde-Køge Bugt ærgrer man sig.

- Tallene fortæller, at udviklingen ikke er vendt endnu i vores region, og at der er stort behov for vores initiativer om at sætte vækst i gang, siger formand Niels Hermansen.

Ledigheden er fortsat højest i Lolland Kommune, hvor hver tiende, 10 procent, står uden job. Lejre Kommune har færrest ledige, med 3,9 procent.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App