Sport hjælper psykisk syge

Sindslidende og psykisk udfordrede var samlet til idrætsdag i Ringsted Sportscenter. Den fysiske udfoldelse giver et positivt element i deres liv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke hver dag, man ser Emil Holm Jensen med en hockeystav i hånden. Men torsdag var en undtagelse.

- Det er et afbræk fra hverdagen. I stedet for at sidde til samtaler og møder med alle mulige, kommer man her og har det skidesjovt, fortæller den 21-årige soraner, der er diagnosticeret paranoid skizofren.

Arrangementet var nemlig for sindslidende eller psykisk udfordrede, og i alt deltog 140 personer i aktiviteter som dans, fodbold og hockey.

Projektet hedder "Bevægelse, krop og sind" og er et partnerskab mellem Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner samt Region Sjælland. En gang om året samles de til en fælles dyst.

- Når man får en psykiatrisk problemstilling, mister man kontakten til sin kropslighed. Det er noget, man faktisk overser i psykiatrien. Dybest set kan man måske slet ikke komme sig over sit psykiske problem, hvis ikke man genfinder den, mener Jim Toft, der er psykoterapeut og leder af projektet.

Emil Holm Jensen spiller også håndbold i en klub og er ikke i tvivl om, hvad der ville ske, hvis sporten ikke var en del af hans liv,

- Så ville jeg isolere mig derhjemme. Sporten har helt klart betydet meget for mig. Det er godt at få brugt sin krop, og samtidig er det en meget nem måde at komme ud og møde nogle mennesker på, siger han. 

Projektet uddanner også specielle idrætsambassadører, som skal sørge for at holde de sindslidende fast i de sportslige vaner.


Nyhedsoverblik