¨

Sporarbejde lakker mod enden - togbusser skal køre en uge længere

Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Ifølge planen skulle togpassagerer fra på mandag kunne tage toget fra København helt til Orehoved på Falster. Men det er nu blevet udskudt.

Endelig er det ved at være slut med togbusser på strækningen mellem Næstved og Nykøbing Falster.

På mandag skulle det efter planen være muligt at tage toget hele vejen til Orehoved. Men Banedanmark har i en pressemeddelelse meddelt, at det alligevel ikke bliver tilfældet.

Toget mellem Vordingborg og Orehoved er rykket en uge, da Banedanmark har oplevet udfordringer med ekstra blød bund syd for Vordingborg Station samt et nedbrud af en vigtig entreprenørmaskine.

Det betyder, at man indtil 7. september må tage togbussen fra Vordingborg mod Nykøbing Falster.

Det betyder 1-4 minutters længere transporttid, sammenlignet med hvad det ville tage med tog

Tony Bispeskov, Informationschef hos DSB.

- Det betyder 1-4 minutters længere transporttid, sammenlignet med hvad det ville tage med tog, siger Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

Derudover skal pendlere være opmærksom på, at togbusserne ikke stopper på Orehoved Station i perioden fra den 2.september til den 7. september.

Har mistet kunder

Sporarbejdet mellem Næstved og Vordingborg har været i gang siden 24. april, og i den periode har DSB ikke formået at fastholde deres kunder.

- Vi oplever et faldende antal passagerer, når der er større sporarbejde. Det har vi oplevet før, og det oplever vi også denne gang, fortæller Tony Bispeskov.

Men DSB forsøger at gøre turen så behageligt for pendlerne som muligt.  

- Vi prøver planlægningsmæssigt at lave de bedste løsninger, så kunder oplever så få skift mellem tog og togbus som overhoved muligt. Men også at de togbusser der kører, kører bedst muligt efter kundernes behov, siger Tony Bispeskov

Færdig for nu

Fra den 29. september kører toget hele vejen til Nykøbing Falster, og sporarbejdet er dermed færdig for nu. Men pendlere kan godt se frem til mere sporarbejde i fremtiden.

- Banedanmark er i den her omgang færdige med sporarbejdet. Og når jeg siger i den her omgang, så er det, fordi det jo er et sporarbejde, der strækker sig over flere år. Så det er projekterne i indeværende år, de forventer at være færdige med, fortæller Tony Bispeskov.   

Som kompensation fra DBS kan man lige nu få refunderet 30 dage af sit pendlerkort, hvis man køber minimum 59 dage til en af de påvirkede strækninger. Mere information kan findes på deres hjemmeside.

Sporarbejdet mellem Nykøbing Falster og Orehoved skulle ifølge Banedanmark overholde planen. Alle ændringer kan findes inde på rejseplanen eller DSB’s hjemmeside.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App