Sporarbejde kan påvirke pinsetrafikken

I pinsen vil der være en del rejsetrafik på vejene, da Banedanmark stadig laver sporarbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ligesom ved Kristi himmelfart kan Banedanmarks sporarbejde på Fyn give flere biler på vejene end normalt på Sjælland. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Banedanmarks renovering belaster motorvejene

I forbindelse med pinsen tager mange af os på familiebesøg eller en tur i sommerhus. Det kan give mere trafik på vejene på tværs af landet. Ligesom i forbindelse med Kristi himmelfart skal Banedanmark renovere skinner mellem Nyborg og Odense og erstatter togene med togbusser. Dermed bliver motorvejene ekstra belastet. DSB har indsat togbusser på strækningen mellem Nyborg og Odense.

Trafik tværvs over Sjælland

Det er især om eftermiddagen og aftenen fredag den 13. maj, hvor myldretidstrafik og ferietrafik bliver blandet sammen, at bilisterne skal være forberedt på kødannelser. Udrejsetrafikken bevæger sig fra Hovedstadsområdet mod Fyn og Jylland samt sydover mod Tyskland.

Hjemrejsetrafikken plejer at fordele sig mere jævnt end udrejsetrafikken. Men vær opmærksom på, at der i morgenmyldretiden tirsdag den 17. maj kan være flere biler på vejene på grund af trafik fra sommerhusområderne.

Rettet d. 13.05.16 kl. 10.16:
Der kører tog mellem Roskilde og Nyborg, og det er derfor udelukkende strækningen mellem Nyborg og Odense der er berørt af Banedanmarks sporarbejde.