Spil Dansk Dag

I dag var det Spil Dansk Dag og for tiende år i træk, blev dansk musik fejret over hele landet. Blandt andet i Slagelse og Fensmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end 500 elever samlet i kantinen på Slagelse Gymnasium. På scenen foran dem sidder forsangeren fra det danske band Outlandish, Isam Bachiri, og synger.

- I Danmark er jeg født, her har jeg hjemme...

I Fensmark er der også koncert. Det foregår til gengæld i Super Brugsens vindfang, og her er det de små fra SFO'en, der synger.

- Jeg ved en lærkerede, jeg siger ikke mere...

Over hele landet blev dansk musik i dag fejret. Det er tiende år i træk at KODA arrangerer Spil Dansk Dag. Målet er, at musikken skal samle den danske befolkning på tværs af skel.

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé og et godt arrangement. Det er godt for os unge, at lære noget om dansk musik. Mange nye kunstnere har jo lavet lidt om på nogle af de gamle danske numre, og det er en god måde for os at lære noget om det gamle danske musik på, mener Sebine Skøtt Winther, 10. klasseselev på Xclass i Slagelse.

De små i Fensmark var til gengæld ikke helt bevidste om årsagen til deres optræden, men hvad gør det, når bare man har det sjovt.

- Jeg synes, at det er rigtig dejligt at synge og bevæge munden og alt det, fortæller Emre Unnerkus fra SFO'en Frit Fensmark.

Der var mere end tusind arrangementer i hele landet i dag.