Specialsygehuse får millioner til ombygning

De foreningsejede speacialsygehuse her i regionen får 31,7 millioner kroner at bygge om for, jublen er størst hos Gigtforenignens center i Skælskør, der har fået 15,5 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I alt 31, 7 millioner kroner af de penge regeringen har sat af til ombyging på landets specialsygehuse lander her i regionen.

 

De foreningsejede specialsygehuse, der bl.a. står for rehabilitering og behandling af patienter med kroniske lidelser, herunder fx gigt, sclerose, bevægelseshandicap, hjerneskadede og epilepsi, får nu knap 85 mio. kr. til at skabe bedre fysiske rammer for patienterne. Pengene skal gå til bygningsmæssige forbedringer - herunder renovering eller om-/nybyggeri.

 

Størst er glæden hos Gigtforeningens center i Skælskør, der får 15,5 millioner kroner, mens Schlerosehospitalet i Haslev får 9,6 millioner kroner og Epilepsihospitalet i Dianalund har fået tildelt 6,6 millioner kroner.

 

Med pengene følger også et krav om egenfinansiering på yderligere et par millioner kroner til de kommende byggeprojekter.