¨

Speciallæger vil arbejde mindre

Foto: TV ØST

Lægerne har arbejdet for meget. Derfor opfordres de nu til at tage den med ro, mens patienterne stadig venter i kø.

Patienter, der skal til undersøgelse hos hudlæge, øjenlæge, ørelæge eller en anden privatpraktiserende speciallæge, må indstille sig på at komme til at vente længere, skriver Politiken onsdag.

Det er resultatet af, at Foreningen af Praktiserende Speciallæger har opfordret sine medlemmer til at skære ned på åbningstiden, gå tidligere hjem, holde nogle fridage eller tage på efteruddannelse.

Baggrunden er, at Danmarks 1100 speciallæger i det seneste halve år har undersøgt og behandlet flere patienter, end man gik ud fra i aftalen med Danske Regioner.

Lægerne vil kun få betaling for det, der er aftalt, da der for første gang er lagt et loft over udgifterne.

I et brev til medlemmerne beder foreningen ifølge Politiken speciallægerne om at skrue tempoet ned. Der er tale om en hastesag, mener bestyrelsen, for der er kun et halvt år tilbage af aftaleperioden. "Så det er nu, der skal handles", skriver de.

En af underskriverne er foreningens næstformand, Mikkel Holmelund, der er speciallæge i hals-næse-øre-sygdomme. Han siger, at foreningen er ked af situationen, der vil betyde længere ventetid til patienterne.

- Vi må så visitere patienterne, så dem, der bedst kan tåle at vente, må vente lidt længere, end de har gjort før, siger han til Politiken.

Mikkel Holmelund afviser, at lægerne i stedet kunne vælge at holde klinikken åben og tage imod nogle flere patienter, selv om de ifølge aftalen med regionerne ikke får ekstra penge for det.

- Det ville betyde, at vi skulle arbejde gratis", siger Mikkel Holmelund til Politiken.

Formanden for Danske Regioners lønnings- og takstnævn, Jens Stenbæk (V), der er medlem af regionsrådet på Sjælland, siger, at "vi har ikke aftalt, at speciallægerne skal begynde at tage fridage".

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App