Specialkorps skal hjælpe kommuner med at give udsatte børn en god start på livet

Et nyt korps skal rådgive børnehaver, vuggestuer og dagplejere om, hvordan de bedst støtter udviklingen hos udsatte børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er en hjælpende og vejledende hånd på vej til landets kommuner, som har svært med at give udsatte børn en god start på livet.

Kommunerne kan nemlig søge om hjælp hos et nyt korps af pædagogiske praksiskonsulenter, som skal rådgive børnehaver, vuggestuer og dagplejere om, hvordan de bedst støtter udviklingen hos udsatte børn.

Det skriver Danske Kommuner.

Det nye konsulentkorps består ifølge mediet af erfarne pædagoger, ledere og pædagogiske konsulenter, der tilbyder etårige rådgivnings- og vejledningsforløb. Ud over det tilbyder de miniforløb af ti timers varighed til børnehaver, vuggestuer og dagplejere. 

- Vi ved, at det gør en markant positiv forskel for børn i udsatte positioner at gå i dagtilbud af høj kvalitet. I sidste ende giver det dem flere muligheder i livet. Derfor er der så stort potentiale i at rådgive lederne og personalet i vores børnehaver, vuggestuer og dagplejer om, hvordan de løfter de børn, der har brug for en ekstra hånd, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) til Danske Kommuner

Der er afsat 23 millioner kroner til korpset, som ventes at nå ud til mindst 25 kommuner. Det første forløb begynder til august senere i år.