Specialerne bliver på sygehusene i Region Sjælland

Alle specialer på sygehusområdet skal bevares i regionen - det besluttede regionsrådet på et møde torsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgere her i landsdelen skal fortsat kunne få den behandling, de er vant til på et sygehus her i regionen - sådan lyder den indstilling, som Regionsrådet torsdag aften besluttede at forelægge sundhedsstyrelsen.

Det skal altså også fremover være muligt for så mange som muligt at få behandling her i regionen.

Til gengæld vil specialerne på sigt blive samlet på et supersygehus. Enten på et af de fire eksisterende akutsygehuse eller på et helt nyt sygehus.

Venstres spidskandidat til regionrådet Jens Stenbæk bakker op om beslutningen som overlader placeringen af de regionale specialer på eet akutsygehus inden 2020.

- Jeg har ikke set et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag til at pege på en bestemt placering af et hovedsygehus og så er det ganske fornuftigt at give plads til de nødvendige analyser, høringer og debatter, udtaler Jens Stenbæk

- Her har vi en sag som kan gøre valgkampen interessant og nærværende for flere end vi ellers ville have set. Det er jeg ganske godt tilfreds med, selv om jeg selvfølgelig også er bevidst om, at der venter det nye Regionsråd en svær beslutning fra dag et i den nye valgperiode.