Sparekassen Sjælland klar til børsnotering

Repræsentantskabet i Sparekassen Sjælland har på et møde 24. november enstemmigt besluttet at omdanne sparekassen til et aktieselskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis alt går vel, og banken får de tilladelser der skal til fra myndighederne, så bliver banken optaget på børsen allerede i næste uge, den 3. december. 

Børsprospektet forventes at blive offentliggjort 2. december.

Ser på fremtiden med optimisme

- Efter 16 måneders arbejde med at gøre koncernen klar til børsnotering er det med stor tilfredshed nu at kunne meddele, at vi er klar. Det har været en lang men nødvendig og udbytterig proces for vores koncern, siger Lars Petersson administrerende direktør i Sparekassen Sjælland i en pressemeddelelse.

- Ud over sparekassens 26.000 garanter der bliver aktionærer, vil sparekassen have en række større venligtsindede og langsigtede aktionærer. Det er særdeles tilfredsstillende, siger han.

Almennyttig fond

I forbindelse med omdannelsen oprettes den almennyttige fond ”Fonden for Sparekassen Sjælland”, der kommer til at eje ca. 6 % af aktierne.

I takt med at koncernen tjener penge og generalforsamlingen beslutter at udbetale udbytte, forventer vi, at fonden kan tilføre vores lokalområder et betydeligt beløb, skriver Lars Petersson.

AP Pension bliver storaktionær med en andel på 6,4 %. 

- Vi er langsigtet investor i Sparekassen Sjælland. Vi tror på forretningsmodellen og finder, at sparekassen har interessante muligheder, som kan resultere i en pæn up-side, når markedet får indsigt i selskabet, dets kapitalstruktur og forretningsmodel, siger Søren Dal Thomsen administrerende direktør i AP Pension.

Sparekassen Sjælland:

- Er landets ældste sparekasse fra 1825, og koncernen omfatter tillige Sparekassen Fyn, der er grundlagt i 1846.

- Filialer: 42 (Sjælland: 27 Fyn: 15, inklusive ny filial i Langeskov med åbning 1. december)