Søvndals bagland med på udlændingekursen

SF's lokalformænd har ædt ledelsens stramme udlændinge- og integrationspolitik og sågar også accepten af 24-års-reglen. Der er dog fortsat kritiske røster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods en periode med kritik fra baglandet af SF-formand Villy Søvndals kurs i integrationspolitikken, kan formanden med sindsro tage til weekendens landsmøde i Odense Congress Center.

En rundspørge foretaget af Ritzau blandt 62 af partiets lokalformænd viser godt nok, at over halvdelen - 51 procent - mener, at Villy Søvndal begik en fejl, da han tidligere på året lod sig rive med og kritiserede et meget omtalt mødremøde på Holbergskolen i København.

Men kigger man på baglandets generelle syn på partiledelsens profil på udlændinge og ntegrationsområdet, så afviser 83 procent, at partiet har rykket sig for langt til højre. Blot 10 procent svarer ja til dette.

Ligeledes erklærer 56 procent af folkesocialisterne i rundspørgen sig enig i SF-ledelsens beslutning om at ville
bevare 24-års-reglen i en eventuelt kommende regering med Socialdemokraterne. Kun hver femte - nemlig 19 procent - er uenig i beslutningen.

En af de blot seks lokalformænd, der mener, at SF er rykket for langt til højre, er Anne Katrine Ljungdalh fra SF Ringsted, og hun nævner netop SF's accept af 24-års-reglen som et strategisk træk, der er særlig problematisk.

- Det er så grundliggende imod vores politik, at vi har givet så meget køb på vores udlændingepolitik for at blive
regeringsduelig, siger hun og tilføjer, at hun på andre politikområder bakker op om partiledelsen.

- Men på udlændingepolitikken er det jo mennesker, det handler om, og derfor synes jeg, at vi i partiet skal passe på med at gå for langt, siger hun.

/ritzau/