¨

SOSU kræver sin mand

Foto: TV ØST

SOSU kræver sin mand. Det er budskabet fra SOSU Sjælland, som med succes har vist arbejdsløse tømrere, murere, vinduespudser og andre, hvad det vil sige at arbejde med mennesker.

Siden efteråret har 73 mænd været på 10-ugers-kurset 'SOSU kræver sin mand' hos SOSU Sjælland. Det er primært arbejdsløse fra byggebranchen, som prøver kræfter med nye udfordringer. Og hele 9 ud af 10 deltagere har efterfølgende tilkendegivet, at de gerne vil fortsætte med arbejdet, eksempelvis på væresteder for unge. Nogle fortsætter på de ordinære sosu-uddannelser. Andre har allerede fået job. Det skete for 57-årige Preben Sabrinsky, der kom i praktik på 'Projekt Start' - et opholdssted for utilpassede unge.

- Jeg skulle have gjort det for ti år siden. For mig er de her unge mennesker mine børn, siger Preben Sabrinsky, der er tidligere vinduespudser.

Egentlig skulle projektet køre to hold igennem, men på grund af den store efterspørgsel kører kurset nu for fjerde og femte gang.

- Disse håndværkertyper og jord- og beton-arbejdere er blevet meget overraskede over, at det arbejde rørte noget i dem, fortæller kursusleder Janne Bremholm, SOSU Vestsjælland i Ringsted.

I dette forår starter fjerde og femte kursusforløb op i Næstved og Ringsted.

02:01 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App