Søren spillede med Kim Larsen: - Han var en god mand

Søren Spondex Pedersen var på tour med Kim Larsen, hvor han spillede guitar i bandet. Han vil huske tilbage på Kim Larsen som et godt menneske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er chokerende. Det er gået stærkt.

Sådan siger Søren Spondex Pedersen fra Ugledige ved Præstø, der i en periode på to år spillede sammen med Kim Larsen tilbage i 1992 til 1994.

quote Han var voldsomt disciplineret. Jeg husker, vi skulle mødes og øve klokken 10, hvor vi øvede løs og man kunne tænkte: "Gad vide, om vi skal have frokost?"

Søren Spondex Pedersen, guitarist

Han er berørt af Kim Larsens dødsfald, som endnu ikke helt er til at forstå.

- Det er ufatteligt at sådan et stort menneske som ham ikke er her mere, siger han til TV ØST.

Øvede 13 timer i træk

Når han tænker på Kim Larsen, husker han ham især som en ordentlig mand.

- Han var en god mand. Mange synes jo, han var sær, og det var han også på sin egen måde, men han var en god mand og et ordentligt menneske, siger Søren Spondex Pedersen.

Men han husker også Kim Larsen som et yderst disciplineret menneske.

- Han var voldsomt disciplineret. Jeg husker, vi skulle mødes og øve klokken 10, hvor vi øvede løs og man kunne tænkte: "Gad vide, om vi skal have frokost". Men sådan var det i 12-13 timer, og det gjorde vi i flere dage, indtil han kunne sige, at nu synes han, vi var klar til at tage ud og spille, fortæller han.

Indspillede sange i sit køkken

Minderne står i kø fra tiden, hvor han var på tour med den nu afdøde folkekære sanger.

Især en tour til Østrig, hvor bandet skulle spille på flere skisportssteder, husker han tydeligt. Her var der især én episode, der sagde meget om Kim Larsen.

Bandet kørte i en bus, hvor kileremmen gik nord for Bayern. Derfor måtte bussen på et værksted i nærheden.

- Der står vi så i den værkstedshal, hvor der er højt til loftet og cirka 12-15 meter oppe er der sådan en svalegang. Der tager Kim så sin guitar og går op af sådan en smal stige, og så går han rundt der oppe på svalegangen og synger og spiller, fordi han var helt vild med akustikken, fortæller Søren Spondex Pedersen.

Han fortæller også, hvordan han husker, Kim Larsen ofte producerede sine sange hjemme i sit køkken.

-  Han sad meget tit i sit køkken i de sene nattetimer og skrev og spillede sine sange. Så forstyrrede han ikke familien eller så mange i sin ejendom, da han boede på Rørholmsgade inde ved søerne, fortæller Søren Spondex Pedersen og fortsætter:

- Så sad han der med sin rytmeboks, sin guitar og sin kassettebåndoptager, og så spillede han sine nye sange og de kassettebånd sendte han så til os, når vi skulle lære sangene. Nogle af de kassettebånd har jeg endnu, siger han.

Rita var altid et hit

For Søren Spondex Pedersen har det været en særlig tid at turnere med Kim Larsen. En tid han husker for sjov og byture men også for store musikalske oplevelser. 

- Jeg er stolt og beæret over, at jeg har fået lov at spille musik med ham, siger han. 

Især to sange har han nydt at spille med Kim Larsen, selvom det er svært at vælge favoritter.

- Det er jo godt det hele, men Rita har altid været et hit. Og så var det sjovt at spille Rabalderstræde, fordi der lagde han sig næsten altid ned på scenen når han rockede helt ud, siger Søren Spondex Pedersen.

Han har selv sidst set Kim Larsen for omkring et år siden.

- Jeg havde troet, jeg kom til at se ham igen. Men det gjorde jeg ikke. Det er gået meget hurtigt, siger han.