¨

Sommervejret er sat på pause

Foto: TV ØST

Weekenden bliver ustabil med skyer, regn og køligt vejr. Bedst chance for sol har den nordlige del af landet.

Det ustadige vejr bliver hængende over Danmark i weekenden. Først en gang i næste uge ser det bedre ud med mindre regn og lidt højere temperaturer.

- Weekenden bliver ikke lige så våd som fredag, men den bliver meget ustabil, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Lørdag starter med mange skyer og regn. Først hen på eftermiddagen klarer det op nordpå, mens den sydlige del af landet vil opleve lidt mere barsk vejr med meget vind og regnskyer.

Temperaturerne ligger omkring de 15-17 grader. Kun de steder i nord, hvor solen bryder igennem, kan temperaturen snige sig op på 20 grader.

- Landet vil være delt lørdag med de bedste solchancer i den nordlige del af landet, mens de sydlige egne stadig trækkes med regn og skyer. Det skyldes et lavtryk, der kommer tæt ind over Danmark, fortæller Lars Henriksen.

Planlægger du picnic i det grønne, så vælg søndag, der umiddelbart ser ud til at blive den bedste af weekenddagene. Og jo længere nordpå vi kommer, des bedre ser det ud.

Som en trøst fortæller Lars Henriksen, at næste uge bliver en smule bedre. Mere tørt og varmere - 17-22 grader - det meste af tiden, men helt stabilt sommervejr skal vi ikke vente, siger han.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App