Sommertid øger dyrepåkørsler

Natten til søndag skal uret stilles en time frem. Dyrene passerer vejene tidligt, og det kan gøre det farligt for både dyr og bilister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På landets mange skovstrækninger kører der dagligt mange biler. Men på søndag kan det blive en farlig køretur. Uret skal nemlig stilles en time frem. Og ifølge vildtkonsulent Lars Ricther Nielsen fra Skov- og Naturstyrelsen giver det flere dyrepåkørsler.

- Man skal være opmærksom på, at vi kører en time tidligere om morgenen, og der er vildtet normalt vandt til at være alene på vejene, og så kan der ske en ulykke, siger Lars Ricther Nielsen

Møder man et dyr, der krydser vejen, så er der kun en ting at gøre.

- Man skal ikke begynde at undvige og begynde at køre ind i et stort træ, fordi så kan man selv komme til skade. Hvis man kører ind i et stykke råvildt med 50-60 km. i timen, så sker der højest noget med bilen og råvildtet dør, siger Lars Ricther Nielsen.

Kommer man til at påkøre et dyr, så er det vigtigt at kontakte Falck på telefon nummer 70 10 20 30. Hvis det dør, så bliver det hentet, men er det kun såret og er løbet ind i skoven igen, så skal stedet mærkes op, så det lidende dyr kan blive fundet.

-Det kan man gøre med sådan en streamer, men det er jo ikke alle der har sådan en autoriseret streamer, som man kan få på en Falckstation, men man kan også bare kradse i jorden eller ligge en vandflakse, så svejserhunden kan finde stedet, siger Lars Ricther Nielsen.