Sommerhuse yndet mål for tyve

Indbrudsbølgen, der hærger Danmark i øjeblikket, har også ramt sommerhusene. I 2008 steg antallet af indbrud med 25 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når indbrudstyve lister af sted for at få fyldt sækken er landets sommerhuse et yndet mål. På et år er antallet af indbrud i sommerhuse anmeldt til forsikringsselskaberne steget med 25 procent, viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Ifølge chefkonsulent i Forsikringsoplysningen Christian Skødt har tyvene fået smag for sommerhuse, fordi de står tomme uden for weekender og ferieperioder, og dermed giver tyvene optimale arbejdsbetingelser. Og da det ikke længere er aflagte møbler, som smides i sommerhuset er der masser af komme efter.

- Det stigende antal indbrud i sommerhuse hænger sammen med, at danskerne inden den økonomiske krise satte ind har haft mange penge mellem hænderne, som blandt andet er blevet brugt på luksus til sommerhuset, siger Christian Skødt.

I 2008 fik danskerne 64,7 millioner kroner i erstatning efter indbrud i sommerhuset - en stigning på 27 procent sammenlignet med 2007.

Hos Forsikringsoplysningen advarer de om, at indbrudstyvene bruger internettet til at udse sig de steder, hvor de vil slå til - især når huset er til salg.

- Indbrudstyve bruger ofte internettet som arbejdsredskab. Skal du sælge dit sommerhus og har fotografier liggende af sommerhuset på nettet, bør du undgå fotografier, hvor man kan se, om du har et dyrt fjernsyn eller musikanlæg stående, siger Christian Skødt.

Fakta om indbrud i sommerhuse

Antallet af indbrud i sommerhuse sidste år er i kraftig stigning:

  • 2008: 4.883
  • 2007: 3.898
  • 2006: 3.149
  • 2005: 3.510
  • 2004: 5.020

Kilde: Forsikring & Pension

/ritzau/