¨

Sommerhuse falder yderligere

Foto: TV ØST

Sommerhuse kommer endnu længere ned i pris. Sådan siger økonomerne, selvom sommerhusejere i Region Sjælland allerede har måttet sluge et prisfald på 25 procent på tre år.

I Ordrup har Kirsten og Lars Søndergaard købt drømmegrunden, hvor deres nye sommerhus skal bygges.Men for at det kan blive til noget skal det gamle sælges, og det er faldet drastisk i pris.

- Det kunne have været solgt til 1,2 millioner kroner, men nu har tre ejendomsmæglere vurderet det til 850.000 kroner, så det er da lidt ærgerligt, siger sommerhus- og grundejerparret til TV2 Øst.

En masse andre sælgere vil få samme besked som Kirsten og Lars Søndergaard, dit hus skal længere ned i pris. Alene i Region Sjælland har sælgerne måttet sluge et prisfald på 25 procent på tre år. Men bunden ser ikke ud til at være nået endnu.

- Nogle steder vil det falde yderligere 5-10 procent, siger ejendomsmægler Michael Jørgensen, der ejer 5 Homebutikker i nordvestsjælland.

Flere økonomer forklarer til TV2 Øst, at der mangler købere på markedet, fordi færre tør investere efter finanskrisen, og det presser prisen.

- Markedet er presset, fordi mange gerne vil sælge og få vil købe, og det regulerer prisen nedad, siger senioranalytiker i Nordea Troels Theill Eriksen.

01:36 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App