¨

Sommeren lader vente på sig

Foto: TV ØST

Endnu en uge med sol, skyer, blæst og regn. Kort sagt: Den danske sommer fortsætter, som vi kender den bedst.

Selvom kalenderen siger juli, siger meteorologerne stadig ikke sommer.

Sol, regn og blæst
Den første uge i årets anden sommermåned byder - ligesom de foregående uger - på en god blanding af sol, varme, regn, skyer og blæst.

- Alt taget i betragtning ser det rimelig godt ud store dele af ugen. Der er selvfølgelig lige lidt hist og pist, siger Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Op mod 20 grader
For eksempel starter mandagen mange steder, særligt i Jylland, med lette regnbyger, men op ad dagen titter solen frem over det meste af landet, og der venter en fin eftermiddag med 18-20 grader og en aftagende vind.

Tirsdag ser også nogenlunde ud med sol og godt 20 grader i store dele af landet. Det sydøstligste hjørne, Bornholm, Sydsjælland og Lolland-Falster, får dog lidt flere skyer og lidt regn og temperaturer op til 16 grader.

Ugens bedste dage
Men så venter der til gengæld også et par gode dage.

- Onsdag og torsdag ligner hinanden. Det bliver ugens bedste dage med tørvejr, solskin og op til 20-23 grader, siger Mogens Rønnebek.

Men glæden er kortvarig. Fredag vender det igen, og de festivalgæster, der har glemt at få gummistøvlerne med til Roskilde, kan med fordel smutte hjem efter dem, hvis prognoserne holder stik.

- Det ser ud til, at der kommer et større, mere sammenhængende regnvejr op over landet sydfra i løbet af dagen. Det kan godt give pænt med regn nogle steder, lyder meldingen fra DMI.

Køligere vejr i vente
Også weekenden ser ud til at byde på mindre byger, men der bliver heldigvis også plads til solskin.

Sommeren og temperaturer op over 25 grader må danskerne dog se langt efter.

- Det ser det ud til, at det bliver lidt køligere og mere blæsende igen. Prognoserne antyder ikke, at varmen bider sig fast, siger Mogens Rønnebek.

Se hvordan vejret bliver omkring din by:

Nykøbing sjælland

Holbæk

Slagelse

Ringsted

Næstved

Vordingborg

Nykøbing Falster

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App