Sommeren er højtid for spritbilister

Der er flere spritbilister på vejene om sommeren. Det er i hvert fald politiets erfaring, og derfor bliver der også fokuseret på kontroller i sommermånederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommertid er lig med kontroltid. Erfaringsmæssigt er der flere spritbilister på vejene i sommermånederne, og politiet har allerede snuppet flere af dem.

I sidste uge tog Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi 33 spritbilister - heraf de 15 på én weekend, og folk der bliver fristet til at køre med for mange promiller i blodet skal vide, at politiet er særligt opmærksomme på påvirkede bilister i sommerperioden.

- Det er helt klart en periode, hvor vi har særligt fokus på spirituskontroller. 15 spiritusbilister er flere end en sædvantlig weekend, men det er klart, at når vi vælger at lave flere kontroller, så vil der også være flere, der bliver taget, sagde Palle O. Hansen, kommunikationsmedarbejder i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST mandag.

Kontrollerne fortsætter

I uge 24 var der målrettede kontroller mod spritbilister landet over. Kontrolperioden var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Hvem kører hjem?” og fortsætter sommeren over.

I de målrettede kontroller blev der i alt standset 6.479 køretøjer og politiet konstaterede i alt 1.185 forseelser. 68 førere af motorkøretøj blev sigtet for at køre spirituskørsel og 34 for at være påvirket af narkotika eller medicin. 19 knallertførere blev sigtet for spirituskørsel.

Udenfor de målrettede kontroller blev der også fundet påvirkede bilister. På landsplan blev der i perioden i alt sigtet 274 personer for spirituskørsel heraf 23 i forbindelse med færdselsulykker. 114 personer blev sigtet for narko- eller medicinkørsel heraf 2 i forbindelse med færdselsulykker, oplyser Rigspolitiet.