Sommeren begynder med solskin - og en smule vand

Vejret giver rig lejlighed til at komme ud og nyde den lange weekend, fortæller DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når kalenderen viser sommer på søndag, vil det også til at føles som en sommerdag - sådan næsten i hvert fald. 1. juni lever nemlig ikke helt op til definitionen på en vejrmæssig sommerdag - nemlig 25 graders varme - og de mest uheldige kan også blive ramt af lidt vand fra oven.

- Vi kommer ikke op på de 25 grader, men det bliver ganske flot alligevel. Der bliver lidt flere skyer, men vi kommer op mellem 17 og 22 grader, så det er jo egentlig en pæn sommerdag, siger vagthavende meteorolog ved DMI Steen Rasmussen.

Pæn weekend

For dem, der er så heldige at have fri som led i en lille Kristi himmelfartsferie, giver vejret allerede fredag rig mulighed for at komme ud og deltage i nogle af de mange udendørs arrangementer, der foregår i øjeblikket.

Her bliver det varmest i Nord- og Østjylland, der ryger op omkring 22 grader. Og generelt bliver det en god vejrweekend, lyder det fra meteorologen, der også lover 20-22 grader lørdag.

- Weekenden bliver ganske pæn med en hel del sol og mest tørt vej. Der kan dog komme nogle byger på Bornholm fredag, siger Steen Rasmussen.

Foråret i top 3

Lørdag ser det til gengæld ud som om regnen stort set udebliver, og selvom der kan komme byger søndag, vil det være helt lokalt, så langt de fleste vil opleve en tørvejrsdag.

Også de efterfølgende dage ser ud til at byde på lune temperaturer og en del sol. I hvert fald indtil midt på ugen, fortæller meteorologen.

Dermed fortsætter en lun tendens fra foråret, der ser ud til at runde top 3 over varmeste gennemsnitstemperatur.

Hvis prognosen for de resterende dage af maj holder, lander temperaturen for foråret nemlig på 8,6 grader. Det er kun overgået af foråret 1990, der havde 8,7 grader i snit, og 2007, hvor temperaturen nåede op på 9 graders varme.

/ritzau/