Med sol og sommer følger også koldskål og kammerjunker. På Arla i Slagelse producerer de i dag 85 tons koldskål. Det er ligeså meget koldskål som de har produceret til årets første sommerdage.
- Vi holder øje med vejrudsigterne, for at se hvor meget koldskål vi skal lave. Bliver det varmt, skal vi lave rigtig meget, fortæller driftsleder Palle Kofoed, fra Arla i Slagelse.
Hos Bisca, i Stege, kan de også mærke koldskåleffekten, de er i gang med at lave en halv milliard kammerjunker.
- Når det bliver vejr til at spise på terrassen, så er det også kammerjunke tid, fortæller adm. direktør for Bisca, Leif Bergvall Hansen.
2011 har været rekord år for koldskålen. Indtil nu har Arla solgt 7.832.000 liter koldskål og 3.564.485 liter kærnemælk. Danmark er det eneste sted i verden, hvor der bliver lavet koldskål.
Her er der et link til opskrifter på koldskål: http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/retter/koldskal.php